Akşam Yemeği Nasıl Olmalı?

Yaşam boyu en fazla dikkat etmemiz gereken öğün akşam öğünleridir. Özellikle sağlıklı bir hayat sürmek ya da formda klamanızı korumak istiyorsanız, akşam yemeklerinizde doğru tercihler yapmalısınız. Bu konuda klasik tabirler vardır. 7’den sonra yemek yemeyin ve benzeri gibi. Aslında bu işin kolayına kaçmaktır ve geç yatan biri için bunu eyleme dökmek pek mümkün değil. Belli kalıpları aşarak doğru bir akşam yemeği nasıl olmalı buna açıklık getireceğiz.

Öncelikle akşam belli bir saatten sonra yemek yenmemesi konusunda bir aydınlatma yapalım. Herkesin uyku saati aynı olmadığı için belli bir saatten sonra yemek yemek yanlıştır demek, asıl yanlış olandır. İnsanın zayıflama uğruna ya da kilo almama uğruna hiç bir şey yememesi ise kabul edilemez. Bu nedenle akşamları yemek yememek yerine, doğru tercihler yapmayı bilmeniz gerekir. Bizim de bu konudaki amacımız, doğru akşam yemeği nasıl olmalı budur.

“Tüyo”
Soru: Neden akşam yemeğini geç yememek gerekir?
Cevap: Akşam yemeklerinden sonra uyku ihtiyacı giderildiği için, vücutta enerji açığı oluşur. Tüketilemeyen besinler, vücutta yağ olarak depolanır. Bu duurm, istenmeyen bir durum olduğu için akşam yemeklerine dikkat edilmesi gerekir.

Akşam Yemeği/Öğünü Nasıl Olmalı?
Belirttiğimiz tüyo, işin sırrıydı. Buradan çıkarmamız gereken detay, hiç yemek yemememiz değildir. Akşam yemeklerinde dikkat etmeniz gereken iki husus vardır. Birincisi miktarı fazla kaçırmamanız. Kısa bir süre sonra yatacağınızı düşünürseniz, sadece vücudun ihtiyacı kadar tüketim yapın. Doygunluk hissine varıncaya kadar tıka basa yemeniz, olumsuz sonuçlar doğurur. Bu nedenle ilk husus olan miktarı asla aklınızdan çıkarmayın. İkinci detay ise besin tercihleri. Akşamları karbonhidrat ağırlıklı, sindirimi zor besinler tercih etmeyin. Örneğin yüksek miktarda pilav, makarna, ekmek, hamur işi ve benzeri içerikte gıdalar tükettiğiniz zaman geri dönüşümü iyi olmayacaktır. Vücutta depolanan yağların oluşumunun büyük kısmı, akşam yapılan beslenme hatalarından kaynaklıdır. Miktar ve tüketilen gıdalardaki tercihler olarak iki kritere dikkat edersek, sağlıklı bir akşam öğünü hazırlamanız mümkün olacak.

Akşam Yemeğinde Neler Olabilir?
Akşam yemeklerinizde sofranızda sebze yemeklerine ağırlık verebilirsiniz. Salata ve proteinsel içerikli gıdalar da yine akşam için önerilen gıdalardır. Mutlaka sofralarınızda pilav, makarna ya da benzeri şekilde karbonhidrat içerikli gıdalar da yer alabilir fakat bu tür yemek türlerinde porsiyonları düşük tutmanız gerekmektedir. Ağırlığı, sebze, salata, protein içerikli gıdalara vermeniz önerilir. Fakat unutmayın ki genel olarak tüketim miktarınız küçük porsiyonlarda olmalıdır.

Bize Ulaşın

Köşk Mh. Kışla Cad. Obalar Sok. 38030 Melikgazi / Kayseri
info@lavantes.com.tr (0352) 233 66 99
Rezervasyon